Menü

2021 kerti trendjei

2021 kerti trendjei

Már a korábbi időszakokban is hatalmas figyelmet fordítottak az udvarok kialakítására, amiknek többségét szerencsére mai napig csodálhatjuk, hisz rengeteg meseszép kerttel találkozhatunk például a kastélyok, várak esetében. Számtalan különböző stílussal, trenddel és kivitelezéssel találkozhatunk mind a nevezetes épületek, mind a kertesházak esetében. Ma talán ami a leginkább befolyásolja a trendek változását, az nem más, mint a közösségi média. A tervezőket sokszor inspirálják az emberek által gyakran megosztott dolgok.

 

Íme, néhány trend, ami 2021-ben biztosan hatalmas sikereket arat:

 

1. Balkonkertészet:

Mivel a 2020 nagy részét a legtöbben a 4 fal között töltöttük, ennek hatására szerettük volna még otthonosabbá varázsolni házunkat és annak környékét. Ennek köszönhető az is, hogy mindenki ekkora hangsúlyt fektetett arra, hogy a kisebb teraszokat, erkélyeket is zöldebbé varázsolják. Számos szebbnél szebb ötlettel találkozhatunk akár az interneten is. Nem is gondolnánk, mennyi olyan dolog van, ami igazából csak apróság, mégis nagyban hozzájárul a zöldebb környezet kialakításához. A tavaszi és nyári hónapok alatt nincs is jobb, mint a reggeli kávéval kiülni a teraszra és elszürcsölgetni, miközben élvezzük a napsugarak melegét.

 

2. Ablakpárkány-kertészet:

Abban az esetben, ha nincs sem egy kisebb kert, sem egy erkély, tökéletes megoldás lehet, ha kiválasztunk egy, vagy akár több ablakot is, aminek párkányán több kisebb virágot is elhelyezhetünk, esetleg az ablak elé fel is akaszthatunk néhány növényt. Ezzel nem csak feldobjuk az adott helyiséget, amivel javíthatjuk hangulatunkat, de a levegő minőségén is javítunk, ami biztosan jót fog tenni az egész családnak.

 

3. Vadregényes kertek:

Ebben az estben az „engedjük, hadd nőjön” elvet követve igazán vadregényes megjelenést kölcsönözhetünk kertünknek. Természetesen ezalatt nem arra gondolunk, hogy hagyjuk a különböző gyomokat, dudvákat megnőni, míg át nem veszik az uralmat a mesés növények felett, csupán arra, hogy hanyagoljuk a precíz formákat, a rendezett összképet.

 

4. Vizes elemek:

2021-ben is fontos szerepet töltenek be a vizes elemek, legyen szó akár egy kerti tóról, akár egy kisebb dézsatóról, mindkettő jelentősen feldobhatja akár egy kisebb terasz, akár egy nagyobb kert hangulatát. A víz frissítő látványa nagyon sokat hozzátesz a megjelenéshez. Érdemes ilyen esetekben a természetes formáknál és anyagoknál maradni.

 

5. Természet a lakásban:

Egyre több nagyobb lakásban láthatunk rá példát, hogy hogyan vihetjük be otthonunkba a természetet. Ez akár jelenthet egy műfűvel burkolt falat is, de akár egy kis szökőkúttal ellátott sarkot is a házban, természetesen növények kíséretében. Ilyen úgynevezett télikertet általában a természetimádók szoktak létesíteni otthonukban, akik télen is szeretnének a „természetben” üldögélné, kikapcsolódni.

 

 

5+1. Magaságyások:

Abban az esetben, ha túl unalmasnak találjuk kertünket, érdemes feldobni egy-két magaságyással, ami kiemelkedik a kert síkjából és ennek köszönhetően, jelentősen feldobja, izgalmasabbá teszi azt. Ez nem csak különleges megjelenést kölcsönöz udvarunknak, de ehhez bónuszként társul, hogy akár fűszereket, konyhanövényeket is termeszthetünk bennük, ami rendkívül hasznos, hisz köztudott, hogy a saját magunk által termesztett gyümölcsök, zöldségek sokkal finomabbak, mint bolti társaik.

 

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés