Menü

Kertszépítési ötletek

2022. 06. 07. 14:09:36
Kertszépítési ötletek Kinek ne lenne féltve dédelgetett álma, hogy egy ízlésesen, szépen kialakított kert tulajdonosa legyen? Egy gyönyörű hely, ahol akár az aktív, akár a passzív pihenés kitűnően megvalósítható. A jó idő mindannyiunkat a szabadba csalogat. A nyár éppen hogy elkezdődött, nem késő rendbe tenni a terepet ennek. Legyen a kerted és az udvarod a legjobb hely a világon! 

 

Dekoratív cserepek, virágedények


Az első és legfontosabb szempont, hogy a kertünk ne egy szaharai sivataghoz hasonlítson! Ültessünk fákat, bokrokat, virágokat… növeljük a zöld teret! A virágokat, fűszernövényeket ültethetjük mutatós virágedényekbe, különleges cserepekbe, melyek igazán különlegessé teszik a látványt. A különböző apácarácsok, ágyásszegélyek még tovább emelik a növény szépségét, és nem utolsó sorban, a rendezettség látszatát keltik. 

 

Kerti dekorációk, figurák


Egy szép, ápolt, jól kialakított kert elhanyagolhatatlan kellékei a dekorációs elemek! A viccesebbnél viccesebb kerti törpe variációk, az elmaradhatatlan gomba és háziállat formák mellett, manapság egyre keresettebbek az élethű ábrázolású szobrok. Az a jó bennük, hogy egyszerre tudnak eleganciát, ünnepélyes megjelenést kölcsönözni, vagy éppen vidám hangulatot teremteni. A fémből készült darabok kevésbé törékenyek és időtállóbbak szobor társaikhoz képest. Az egyéb kerti kiegészítők tökéletes választásnak minősülnek, hiszen használatukkal fokozhatjuk vagy megteremthetjük az igazi hangulatot.


  
Kültéri világítás


A kültéri világítás kialakítása is nagyon fontos a maximális kényelem és praktikum érdekében. A világítást érdemes előre megtervezni: figyelembe kell venni a kert egyéni adottságait, a közlekedési útvonalak elhelyezkedését, a kerti programok fő helyszíneit és persze az áramforrás lehetséges helyeit is. Az utak, közlekedők esetében elegendő a leszúrható napelemes lámpácskák használata. A fontosabb helyszínekre a hangulat megteremtésére függő lámpások, kültéri álló-, fali-, vagy épp mennyezeti lámpák használata ajánlott. Az asztalokra, bárpultra napelemes üvegmécseseket is helyezhetünk!


 
Kerti bútorok raklapból


A legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás a bútorkérdésre a raklap! Igazán egyedi asztalok, ülőalkalmatosságok készíthetőek belőle! Egy ecset, kevés fafesték, és kész is a kellemes színű bútorod, ami a Te igényeidre van szabva!

Árnyékolás


Egy szemrevaló kert ismérve, hogy nemcsak növényekből, virágokból, hanem számtalan egyéb kiegészítőből áll össze, legyen szó akár kerti bútorokról, akár egy olyan árnyékolóról, ami nem csak hatékony, de esztétikailag is növeli a zöldövezet értékét. Hiába páratlan élmény a saját növényeink között pihenni, a legnagyobb nyári melegben szükség van egy kellemes, árnyékot adó helyre is. 


 

Egy-egy délutáni, esti beszélgetés, főzőcskézés alkalmával kellemesen ellazulhatunk, energiával töltődhet fel a testünk és a lelkünk. A családtagok, barátok dicsérő szavai által a kert tervezésével, kialakításával töltött idő és fáradozás meghozza gyümölcsét.
 

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés