Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Napvitorlával az árnyékos pihenésért

Napvitorlával az árnyékos pihenésért

Megérkezett a tavasz és mi egyre több időt töltünk kint a kertben pihenéssel, élvezzük a napsugarak cirógatását a bőrünkön. De ahogy beköszönt a nyár, ez a kellemes cirógatás átvált forróságba és elkezd kellemetlenné válni a napon való tartózkodás, árnyékot keresünk. Ha nincs fedett teraszunk, vagy egy fa, ami alá letelepedhetnénk, már nem is annyira kellemes az a kerti pihenés. Ilyenkor elkezdhetünk gondolkodni az alternatív megoldásokon.

Miért jó megoldás a napvitorla?

A napvitorla manapság egy nagyon elterjedt és népszerű árnyékolástechnika, nem véletlenül: Praktikusak, könnyen telepíthetők, mozgathatók és sokrétűen felhasználhatók. Általában pihenőkertekben, terasz, medence fölé szokták elhelyezni. Nemcsak árnyékot nyújtanak, de csökkentik a Nap általi hőhatást is. Az UV-sugarak ellen is védenek, így valóban nagyszerű megoldást biztosítanak a pihenni vágyók számára. Akár több vitorlát is használhatunk egyszerre, így gyakorlatilag bármekkora területet lefedhetünk vele.

Milyen a jó napvitorla?

·         A minőségi napvitorlák tartós anyagból készülnek, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, például az UV-sugárzásnak, a szélnek vagy az esőnek. Ez biztosítja hosszú élettartamukat és megbízhatóságukat.

·         Állíthatók, hogy optimális árnyékot nyújtsanak az adott időjárási-, és fényviszonyokhoz.

·         A napvitorlák sokféle színben, méretben és mintában elérhetőek, így könnyedén alkalmazkodhatnak az adott helyszín igényeihez és a változó napszakokhoz.

·         Könnyű és egyszerű a telepítésük, gyakorlatilag nincs az a helyszíni adottság, ami ne tenné lehetővé felhelyezésüket.

·         Légáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, amely ellenáll ugyan egy enyhébb esőnek, viszont a szél könnyedén keresztül tud fújni rajta, így nem szorul be alá a meleg, ami egy fülledt nyári napon igen kellemetlen tud lenni.

Mikor érdemes leszerelni?

Fontos tudnunk, hogy mikor lehet a napvitorlákat biztonságosan használni és mikor kell leszerelni őket. Alapvetően a tavasz beköszöntével már felhelyezhetjük és az első őszi fagyok beálltáig nyugodtan fent hagyhatjuk árnyékolóinkat. A téli hónapok nem kedveznek a napvitorláknak, hiszen ősszel beköszönt a szeles, esős időjárás. A hó súlya vagy a megfagyott víz kártékonyan hat a szövetre. A nyáron előforduló hevesebb esőzések és viharos szeles időjárás időtartamára is ajánlott leszerelni a védelem érdekében.

 

Webáruházunkban többféle anyagban, méretben és színben találhatja meg a kertjébe tökéletesen passzoló napvitorlát. A tökéletes árnyékolókért kattintson ide!