Menü

Nélkülözhetetlen kerti szerszámok

Nélkülözhetetlen kerti szerszámok

Aki kertes házban él, az tudja, hogy nincs olyan, hogy minden tökéletes. Mindig van valami, amin muszáj változtatni, javítgatni, lenyírni, gyomlálni, metszeni. Természetesen miután végeztünk azzal a feladattal mindig megcsodáljuk, hogy milyen jól tud kinézni a kert, ha rendbe van téve egy kicsit, de sajnos nem mindig van időnk sokat foglalkozni vele.

A tengernyi különböző feladathoz rengeteg szerszámra van szükségünk, amik nélkül nem csak sokkalta lassabban menne a munka, de van, amit nem is lennénk képesek elvégezni kerti eszközök nélkül.

Ezen eszközök közé tartozik például az ásó, ami nélkül például a faültetés is több órába telne, ezenkívül az is hosszas órákat venne igénybe, ha szeretnénk kicsit átmozgatni a földet, mielőtt elültetnénk a palántákat, hogy a lehető legjobb feltételek biztosítsuk a növénynek és bőségesebb, zamatosabb termést szüretelhessünk később.

A lapát talán az egyik leguniverzálisabb eszköz, mely minden szerszámos kamrában megtalálható. Legyen szó akár tereprendezésről, kisebb építési munkálatokról, esetleg homokozó feltöltésről, lapátra minden esetben szükségünk van. Érdemes minőségi lapátot választani, megfelelő nyéllel, ami nem kezdi ki a kezünket az első 10 perc használat után, valamint arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen túl nehéz maga a lapát, hiszen az sokkal inkább nehezíti a munkát.

A következő elengedhetetlen eszköz az kapa, mely igen sok mindenre használható. Akár a virágágyások, veteményesek földjét szeretnénk fellazítani, akár gumós, gyökeres növényeket szeretnénk kiforgatni a földből, mindkét esetben hatalmas segítséget nyújt egy kapa. Emellett olyan kapával is találkozhatunk, mely annyiban különbözik normál kapától, hogy mindkét oldalán található egy-egy kerti szerszám és sokkal kisebb, mint egy átlagos kapa. Ezeket leginkább a kisebb virágágyásokhoz, veteményesekhez szokták használni, mert akár egy kézzel is könnyedén alkalmazható. Egyik oldalán egy kis kapa, míg másikon egy talajlazító villa található.

Nélkülözhetetlen szerszámok közé tartozik még a gereblye, melyből szintén több féle típussal találkozhatunk. Némelyik a lehullott falevelek összegereblyézésére szolgál, némelyik a lenyírt fű összeszedésében segíthet, de vannak, amik akár tereprendezésre is alkalmasak.

Végül, de nem utolsó sorban a metszőolló az a szerszám, ami szintén elengedhetetlen egy kertesház esetében, hiszen ott a virágok, fák metszésében is rengeteget segíthet. Persze megoldhatnánk ezek rendben tartását egy ollóval vagy késsel is, de a megfelelő eszköz nem csak felgyorsítja, de egyszerűbbé és biztonságosabbá is teszi az elvégzendő munkát.

A kerti szerszámok természetesen nem csak a gyorsabb munkát és egyszerűbb munkavégzést garantálják, de a sérülések kockázatát is csökkentik.

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés