Menü

Takarmánykiegészítők galamboknak? Miért fontos?

Takarmánykiegészítők galamboknak? Miért fontos?

A takarmánykiegészítők nagyon hasznosak a galambok táplálása szempontjából, hiszen növelik a takarmány táplálóértékét így a biológiai hatékonyságát, de nem tartozik az állatgyógyászati gyógyszerkészítmények közé. Általában természetes anyagokból épülnek fel, viszont vannak egyes hozamfokozók, melyek testidegen anyagok, nem emelik a takarmány tápértékét, kizárólag a takarmány eltarthatóságáért, fizikai állapotáért esetleg ízéért, színéért felelnek.
A táplálékkiegészítők tehát nagyon fontos szerepet játszanak a takarmányozás hatékonyságában. Egyáltalán nem mindegy, hogy az étkezésre szánt galambok szervezetébe milyen minőségű táplálék és táplálék kiegészítő kerül be. Most összeszedtünk néhány terméket, amit bátran adhatsz kedvenceidnek.

OVIGRITT 4 EKO 2,5KG

A Kalcium-karbonátból és természetes ánizsból álló termék könnyen felszívódó szemcsékből áll és tartalmazza a legszükségesebb természetes úton felszívódó nyomelemeket és ásványi anyagokat. Különösen a fiatalabb galamboknál hasznos, hiszen  biztosítja az egészséges növekedést, és a csontrendszer megfelelő kialakulását. Kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, biztosítja az idegrendszer és az izomrendszer helyes működését, támogatja az új tollak képződését és javítja az immunitást.

OVIGRIT 20KG VÖRÖSKŐ

A vöröskő-aprókavics és ánizs összetételű táplálékkiegészítő könnyen emészthető szemcsékből áll, amely tartalmazza a legfontosabb természetes nyomelemeket és ásványi anyagokat, amelyre az egészséges növekedés és a csontrendszer helyes kialakulásához szükség van. Megakadályozza az angolkórt, emeli a jó vérkeringést, biztosítja az idegrendszer és az izomrendszer helyes működését. Tökéletes a fiatalabb galambok takarmányozásának kiegészítésére.

OVIGRITT 3 25KG

Az oregánóval készült nővényi készítmény, antibakteriális, tisztító és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, az anyagcsere folyamán fellépő káros anyagokat megköti és eltávolítja a szervezetből. Emellett bizonyítottan hatékony a felsőlégúti fertőzések megelőzésében is.
Az oregánó stimulálja a nyál és gyomornedv termelését, növeli az étvágyat és erősíti a gyomrot, emellett javítja az emésztést, így a takarmány hatékonyságát.  Rendszeres használata segíti a légutak normál működését, a takarmány hasznosulását, gombaölő és antibakteriális környezetet hoz létre, féreghajtó hatású és támogatja a máj normál működését. 

 

POWERMIX TABS 80G/250DB

A főként természetes fehérje alapú táplálékkiegészítő a fáradt szervezet regenerációjában és a repülés támogatásában játszik nagy szerepet. Hatására a galambok gyorsan visszanyerik erejüket a repülés után, illetve támogatja a fáradt szervezetet, biztosítja a repülési csúcseredmény eléréséhez szükséges vitaminokat, aminosavakat, elektrolitokat, nyomelemeket, kedvezően befolyásolja az immunrendszert.

OCET JABŁKOWY 8%

A természetes almaecet tökéletes savasítószer a galambok számára, biztosítja az alacsony PH-t az emésztőrendszerben és csökkenti a baktériumok számát. Használata ivóvízbe csepegtetve gátolja a baktériumok túlzott elszaporodását. Pozitív hatással van a vérnyomásra és az emésztőrendszerre, egyedi gyártásának köszönhetően pedig lecsökkenti az ecetre jellemző kellemetlen szagokat.

A galambok takarmányozásánál érdemes használnunk, különféle táplálékkiegészítőket, hiszen ezek nagyban támogatják a takarmányozás hatékonyságát, növelik az étkezéssel bevitt szükséges vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségét és felszívódását. Minden felsorolt táplálékkiegészítőt és még többet itt találhat meg.

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés