Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tippek kártevők ellen

Tippek kártevők ellen

Nyáron a szúnyogok és darazsak nehezítették meg a mindennapjainkat, a tél beköszöntével azonban sokkal veszélyesebb és alattomosabb állatok surranhatnak be az otthonunkba. Az egerek, csótányok és pókok menedéket keresnek a dermesztő hideg elől, és sajnos a mi meleg otthonunk kitűnő választás számukra.

Hogyan tarthatjuk távol a kártevőket az otthonunktól?

Mindenképp fontos, hogy megelőző intézkedéseket tegyünk a hívatlan vendégek elkerülése érdekében, hiszen nem kis felfordulást tudnak okozni a mindennapjainkban. A rágcsálók több súlyos betegséget is hordoznak, többek között a hantavírus és a szalmonella, amit mindenki próbál elkerülni az egészsége érdekében. A pókok és csótányok esetében kicsit árnyaltabb a helyzet, a csótányok asztmát és allergiát válthatnak ki, míg a pókok csípése néhány embernél komolyabb mellékhatásokat is okozhatnak.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány kifejezetten egyszerű, de nagyon praktikus és hasznos tanácsot, ami segíthet abban, hogy a kártevők ne verjenek tanyát az otthonunkban.

Rendkívül fontos, hogy minden repedést és lyukat betömjünk az otthonunk külső részén, így a rágcsálók bejutását nagyban megnehezíthetjük, akár meg is akadályozhatjuk. Azokon a területeken, ahol a csövek és a közművek bekapcsolódnak a házba, nagyobb és többszöri figyelmet érdemelnek. Ne feledjük, hogy egy kisegér akár egy pénzérme méretű lyukon is be tud bújni.

Szüntessük meg a nedves területeket, amik a csótányok közkedvelt helyei. A konyha, a fürdőszoba ideális terep számukra. A szivárgó csöveket és az eltömődött csatornákat javítsuk ki mihamarabb.

A laza habarcs, az ablakok és az alagsor szinte csalogatják a kártevőket. Minél hamarabb javítsuk ki az időjárás által megrongált részeket is!

A rágcsálók számára tökéletes rejtekhely a rendetlenség. Tartsuk tisztán a tárolóhelyiségeinket és próbáljuk magasabbra pakolni a tárolódobozokat. A földön tartott dobozok hamar a kártevők kedvenc helyeivé válhatnak.

Fordítsunk nagy gondot a padlás tisztántartására is!

Az egerek és a hangyák imádják a farakásokat, sokszor a fészkeiket is bennük alakítják ki. Épp ezért, érdemes legalább 20 méterre tárolni őket az otthonunktól.

Az ajtóseprűk elavultnak tűnhetnek, mégis rendkívül hasznosak! Tekintsünk rájuk úgy, mint egy utolsó akadályra a kártevők bejutásához! 

Zárjuk az ajtóinkat! Vége van a meleg nyári napoknak, amikor egész nap tárva-nyitva hagyhattuk az ajtókat!

A legfontosabb a megelőzés, ezért mindenképp tartsuk be a fent felsoroltakat!

Ha azt gyanítjuk, hogy otthonunkban mégis kártevők vannak, a különböző kártevőirtó termékek óriási segítségünkre lehetnek! A professzionális és megbízható gyártótól származó eszközök használata ebben az esetben nem lehet kérdés! 

Ha későn kaptunk észbe és úgy látjuk, nagy a gond, ne habozzunk, vegyük fel a kapcsolatot egy kártevőirtó szakértővel.