Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az infralámpa melegítők fontossága az őszi állattartásban

Az infralámpa melegítők fontossága az őszi állattartásban

Ahogy beköszönt az ősz, az állattartók számára az egyik legnagyobb kihívás az, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek az állataiknak az időjárási változásokhoz igazodva. Különösen fontos ez a fiatal és sebezhető állatok, például a kiscsibék esetében. Az ősszel világra jött fiókák számára alapvető fontosságú a megfelelő hőmérséklet fenntartása. Ebben a helyzetben az infralámpák kiváló segítséget nyújtanak.

Miért fontos az infralámpa?

Az infralámpák és a különböző melegítők rendkívül hatékony eszközök az állattartásban, kifejezetten alkalmasak fiatal állatok melegítésére. Az infralámpa közvetlenül az állat testét melegíti, biztosítva számukra a szükséges hőmérsékletet. Az őszi időjárástól függetlenül a csibéknek és más fiatal állatoknak egyenletes hőmérsékletre van szükségük a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez.

Az egyenletes hőmérséklet fenntartása az állattartásban minden évszakban kulcsfontosságú, de az őszi hónapokban, amikor a hőmérséklet ingadozik, erre még inkább fontos odafigyelni. A fiatal baromfi különösen érzékeny a hőmérsékletváltozásokra. Gyakori hőingadozás esetén stresszhatásnak vannak kitéve, ami negatív hatással lehet az egészségükre és növekedésükre. Az egyenletes hőmérséklet biztosítása tehát elengedhetetlen a fiatal állatok jóllétéhez és produktivitásához.

A szárnyasok esetében a megfelelő klímának kiemelkedő jelentősége van. A megfelelő hőmérséklet mellett a tojástermelés szempontjából is elengedhetetlen, hogy a baromfi megfelelő körülmények között legyen tartva. Az egyenletes, meleg környezet növeli a baromfi stressztűrő képességét és serkenti a tojástermelést, még télen is.

Az ólnak sem szabad egész nap fény nélkül lennie. A természetes fény hozzájárul az állatok biológiai ritmusának fenntartásához és segít nekik megkülönböztetni a nappalt az éjszakától. Amennyiben lehetséges, próbáljunk meg természetes fényt beengedni az ólba. Azonban, ha ez nem elegendő vagy nem megoldható, az infralámpa kiváló alternatív megoldást nyújthat. Az infralámpa nemcsak meleget biztosít, hanem megfelelő fényviszonyokat is teremt, amelyek segítenek az állatoknak megfelelően viselkedni és növekedni.

Az infralámpák hője nemcsak a megfelelő hőmérsékletet biztosítja, hanem egyúttal gyógyító hatással is van az állatokra. Az infravörös sugarak mélyen behatolnak a bőrbe és az izmokba, serkentve a vérkeringést és segítve az izomzat ellazulását. Ez a tulajdonság különösen előnyös lehet az állatoknak, különféle egészségügyi problémák esetén. A melegítés által a fájdalom és gyulladások enyhülhetnek, javulhat az ízületi mobilitás, és az állatok gyorsabban regenerálódhatnak sérülések vagy betegségek után.

Hogyan használjuk az inframelegítőt baromfik melegen tartásához?

 

Amikor infralámpát alkalmazunk, fontos figyelembe venni néhány alapvető szempontot:

 

Megfelelő Elhelyezés: Az infralámpát ne helyezzük el túl alacsonyan, hogy az állatok ne érjenek közvetlen hozzá, hiszen a túlzott hő kényelmetlenséget okozhat. Ugyanakkor ne legyen túl magasan sem, mert ebben az esetben az infralámpa nem fogja megfelelően melegíteni a teret. Körülbelül az egy méteres magasság az optimális, mivel ebben a magasságban az infralámpa hatékonyan melegíti a teret, és még mindig kényelmesen elérhető.

Biztonság: Az infralámpát rendszeresen kell tisztítani a portól és megfelelő időközönként ellenőrizni kell az eszközt. Mindig kövessük az eszközhöz mellékelt használati utasítását, és ügyeljünk arra, hogy ne hagyjuk folyamatosan bekapcsolva, mert tűzveszélyessé válhat.

Minőség: Válasszunk minőségi termékeket, amelynek búrája alumíniumból készült, és kerámiafoglalattal rendelkezik. Az ilyen típusú lámpák hosszú élettartamúak és hatékonyak a melegítésben.

A Royalfarm minőségi termékei

A Royalfarm számára az állattartási eszközök minősége és hatékonysága elsődleges fontosságú. Webshopunk kínálatában kizárólag magas kvalitású, hosszú élettartamú állattartási eszközöket talál. Infralámpáink tökéletes megoldást nyújtanak keltetőgépei kiegészítésének.

Az ivóvíz melegítő berendezés egy másik olyan rendkívül praktikus megoldás az állattartók számára, amely segít átvészelni a hideg hónapokat az állatok számára. A hideg évszakokban az állatok ivóvize könnyen befagyhat, ami komoly problémát okozhat az állatok egészségében. Az ivóvíz melegítő ezt a problémát megoldja, megakadályozva a víz befagyását és biztosítja, hogy az állatok mindig hozzáférjenek a friss és megfelelő hőmérsékletű vízhez.

A kínálatunkban megtalálható infralámpák és melegítők kiváló minőségűek, hosszú élettartammal rendelkeznek, és biztonságosan használhatók. Áraink kedvezőek, így biztosítva, hogy minden állattartó számára elérhetőek legyenek a professzionális minőségű eszközeink.

 

Válassza a Royalfarm minőségi termékeit, hogy biztosítsa állatainak a legjobb gondoskodást az őszi hónapokban is.