Menü

Blog

2021. 05. 20. 09:53:01

Napjainkban egyre több olyan állattaróval találkozhatunk, aki valamiféle egzotikus állatot vagy állatokat tart. Ezek lehetnek hüllők, emlősök, de akár madarak is. Ezen állatok közül némelyik tartásához azonban szükséges engedély.

2021. 04. 26. 17:00:00

Már a korábbi időszakokban is hatalmas figyelmet fordítottak az udvarok kialakítására, amiknek többségét szerencsére mai napig csodálhatjuk, hisz rengeteg meseszép kerttel találkozhatunk például a kastélyok, várak esetében. Számtalan különböző stílussal, trenddel és kivitelezéssel találkozhatunk mind a nevezetes épületek, mind a kertesházak esetében. Ma talán ami a leginkább befolyásolja a trendek változását, az nem más, mint a közösségi média. A tervezőket sokszor inspirálják az emberek által gyakran megosztott dolgok.

2021. 04. 22. 13:08:17

A postagalambok igen különleges állatok, több száz kilométerről is képesek hazatalálni. Az emberek már évezredek óta tartanak postagalambokat, első említésük Krisztus előtt 776-ból való, ugyanis az első olimpiai játékok egyik győztes atlétája egy galamb lábára kötözött bíbor szalaggal értesítette apját dicső győzelméről. Később a rómaiak Galambpostával továbbították a gladiátorversenyek eredményét is. 

2021. 03. 24. 08:23:17

Sajnos a baromfitartással foglalkozók körében nem ismeretlen a jelenség, amikor a tyúkok vagy csirkék egymás tollát csipkedik, az étvágyuk és tojástermelésük csökken és az egész állomány nyugtalanabb. mint máskor. Van, hogy ez az állapot odáig súlyosbodik, hogy az állatok egymást támadják, akár vérző sebeket is ejtenek egymáshoz, sőt, bizonyos esetekben ez odáig is elfajulhat, hogy az állatok a szó szoros értelmében „kibelezik” egymást. Érdemes tehát mindenképp odafigyelni már az első aggasztó jeleknél, hiszen a kezdetben ártalmatlannak tűnő tollcsipkedás villámgyorsan csaphat át kannibalizmusba, ami súlyos gazdasági veszteséggel jár. Fontos tudnunk, hogy ezen bántalmak megelőzésére kell törekednünk, mert bár a gyors közbeavatkozással minimalizálhatjuk a kárt, sajnos a fennálló állapot gyógyszeres kezelésére nincs lehetőség.

2021. 03. 16. 17:00:00

A tél vége felé egyre inkább azon jár minden gazda gondolata, hogy mikor is kezdhet már neki a tavaszi növényvédelmi teendőkhöz. Köztudott, hogy anélkül senki sem várhat bőséges termést, ha nem gondoskodik megfelelően a tavasz közeledtével növényeiről a kertjében, földjein. Ma már számtalan eszközzel, géppel találkozhatunk, ami nagymértékben megkönnyíti a gazdák dolgát, de természetesen vannak olyan feladatok, amiket semmiféle eszköz nem tud elvégezni helyettünk.

2021. 02. 16. 11:32:48

Mielőtt nekiállnánk nyulakkal foglalkozni, nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb információt szerezzük a nyúltartással kapcsolatban. Ahhoz, hogy a kezdeti fellángolást ne kudarc kövesse, elég sok tényezőre oda kell figyelnünk. Ebben a blogban összeszedtünk nektek néhány fontos tudnivalót, hogy te is örömödet és sikeredet leld a háztáji nyúltartásban.

2021. 02. 05. 11:29:44

A takarmánykiegészítők nagyon hasznosak a galambok táplálása szempontjából, hiszen növelik a takarmány táplálóértékét így a biológiai hatékonyságát, de nem tartozik az állatgyógyászati gyógyszerkészítmények közé. Általában természetes anyagokból épülnek fel, viszont vannak egyes hozamfokozók, melyek testidegen anyagok, nem emelik a takarmány tápértékét, kizárólag a takarmány eltarthatóságáért, fizikai állapotáért esetleg ízéért, színéért felelnek.
A táplálékkiegészítők tehát nagyon fontos szerepet játszanak a takarmányozás hatékonyságában. Egyáltalán nem mindegy, hogy az étkezésre szánt galambok szervezetébe milyen minőségű táplálék és táplálék kiegészítő kerül be. Most összeszedtünk néhány terméket, amit bátran adhatsz kedvenceidnek.

2021. 01. 16. 16:00:00

Aki kertes házban vagy esetleg falun, tanyán lakik, az tudja, hogy a kertet folyamatosan gondozni, ápolni kell. Házunk udvarát használhatjuk haszonnövények termesztésére is, viszont ma már a legtöbb kertesház udvarán csak dísznövények találhatóak, bár ezek is sokat tesznek környezetünkért és a friss levegőért, hiszen már néhány növény ültetésével is sokat tehetünk a természetért.

2021. 01. 08. 08:00:00

Manapság már szinte minden ember kifejezetten a permetezésre gondol, ha meghallja a növényvédelem kifejezést, pedig a permetezés mellett sokkal több dologra kell odafigyelnünk, mint azt gondolnánk. Növényeinkben a rovarok, bogarak és rágcsálók mellett, akár az időjárás, valamint a különböző növényi betegségek, a vírusok, gombák és baktériumok is hatalmas károkat okozhatnak, mindemellett a különböző toxikus anyagok, mint például a füst és a különböző gázok is csökkenthetik terméseink minőségét és mennyiségét.

2020. 12. 15. 10:00:00

Napjainkban egyre többen keltetnek keltetőgépekkel, bár sokan ragaszkodnak a hagyományos, azaz saját szülőmadárral való keltetéshez, de ez sajnos nem mindig kivitelezhető, mert sokszor az anyamadár elhagyja a fészket. Ezért mindig jó, ha rendelkezésünkre áll egy keltetőgép, aminek segítségével könnyedén megoldhatjuk ezt a problémát és megfelelő körülményeket teremthetünk a tojásoknak.

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés