Menü

Blog

2020. 08. 03. 12:59:26

Minden élőlény számára létfontosságú szükséglet a víz. Így van ez háziállatainkkal is, ezért állataink itatása igen sarkalatos kérdés. Hiszen ahhoz, hogy egészségesen tudjuk őket tartani, minden nap friss, tiszta vizet kell biztosítanunk számukra. Ebben elengedhetetlen szerepe van az itató edényeknek. Lehet szó nyúl, galamb, baromfi, fürj stb. állományról az itató választásnál fontos hogy jól válasszuk, meg mit használunk. Azok a régi módszerek, hogy fogunk egy használaton kívüli zománcos edényt, a mai világban nem állják meg a helyüket. Egyrészt, ahogy szokták mondani, már az állatok sem olyanok, mint régen. A modern világban, ahol elképzelhetetlen a növénytermesztés vagy akár az ivóvíz vegyszerek nélkül ott valóban az állataink immunrendszere is gyengébb, mint a régi időkben. És így jobban oda kell figyelnünk, hogy egészségesen, tudjuk őket akár itatni is.

2020. 07. 27. 10:28:55
Sötét szárnyak, sötét hírek - Mondta mindig Ned Stark a Trónok Harca című sorozat első évadának egyik főszereplője. Nem véletlenül a sorozat nagyurainak egyik leggyorsabb hírközlő eszköze volt a holló, hisz George R.R. Martin óriási eposza a valóságból táplálkozott. Galambokat már kr.e. 500 körül is használtak hírvivés céljából az akkori rómaiak és görögök és ez a szokás a mai napig életben van csupán annyi változás történt, hogy mindez versenyek keretein belül zajlik, de néhány Trónok harca rajongó, még így is szeret felkiáltani a versenyeken: "Holló érkezett Királyvárból"!
2020. 07. 14. 15:45:47
Kis helyen tartható, takarmányozása könnyen megoldható, tojással (és akár hússal) is ellátja a családot. Ezek talán a legfontosabb érvek a fürj tartása mellet, no de járjunk egy kicsit utána, hogy anyagilag megéri-e fürjet tartani?
2020. 06. 18. 15:26:22

A kártevők sok borsot törnek a gazdák orra alá. Könnyen elszaporodhatnak és akkor bizony nehéz őket eltakarítani a portáról, hiába őrködik a háznál egy-két macska is. A kerttulajdonosok észlelhetik, mekkora károkat tudnak okozni a rágcsálók a gyömölcsösben, zöldségkertben, vagy akár a díszkertben is. A védekezés ellenük nem könnyű, de nem is lehetetlen kihívás.

2020. 06. 11. 15:15:41

A galambfélék, az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálhatóak. 42 nem és 313 faj tartozik a galambfélék családjába és egyre többen tartják otthon is őket, úgynevezett húsgalambként. A rendszerváltást megelőzően igazi nagy hatalom voltunk a húsgalambok tenyésztésében, viszont a számok rohamos csökkenésbe kezdtek a 90-es években. Ezt a szintet szeretné a kormány visszahozni nemzeti program segítségével és mivel a támogatásnak köszönhetően egyre több a galambtartó, érdemes lehet 1-2 mondatot szentelni a megfelelő galambdúc kialakításáról.

2020. 06. 28. 17:00:00

Az egzotikus madarak közül kétség kívül a papagájok keltik fel leghamarabb az emberek figyelmét. Nem csak színes tollazatukról ismertek azonban, hanem arról is, hogy egyes papagájok „tudnak beszélni”. Mielőtt azonban komolyabb kommunikációra asszociálnánk, fontos leszögezni, hogy ezek leginkább csak hangutánzások, amelyre csak az okosabb fajok képesek.

2020. 05. 30. 17:15:00

Háziállat választás előtt több szempontot is figyelembe kell vennünk. Végig kell gondolnunk, mennyi helyet tudunk az állat számára biztosítani, mennyi időt tudunk majd kedvencünkkel tölteni, be tudjuk-e szerezni a tartásához szükséges eszközöket, és azt is figyelembe kell vennünk, hogy nem minden állat való, mindenkinek, olyat válasszunk, amivel el is bírunk.

 

2020. 05. 18. 11:44:56

Elindult a naposcsibe szezon ha mondhatjuk így és bizony néhány igen fontos dologra azért jobb oda figyelnünk ahhoz, hogy csibéink nevelése és növekedése megfelelő mederben follyon.

2020. 04. 20. 12:37:36

A jelenleg kialakult helyzet, igencsak felborította mindennapi életvitelünket. A járványhelyzet alatt viszont nem csak családtagjainkra, de háziállatainkra is oda kell figyelni. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz a Nébih tanácsokat is osztott meg, melyek betartásával megvédhetjük állatainkat.

2020. 03. 30. 10:31:01

Tavasszal egyre több időt töltünk a szabadban és ez az időszak a megfelelő arra is, hogy kertünket felfrissítsük kicsit, felébresszük a téli álomból növényeinket. Akár kicsi, akár nagyobb kertünk van, egyszerűen feldobhatjuk őket néhány praktikával, sőt ha csak egy terasz vagy erkély áll rendelkezésünkre, akkor sem kell elkeseredni, ezekből is varázsolhatunk egy aranyos kis tündérkertet. Most, hogy kicsit több időt kell otthon töltenünk a megszokottnál, keressük meg benne a pozitívumot. Legalább fordíthatunk több időt arra, hogy gyönyörűvé varázsoljuk a kertünket, sőt akár egy régi ötletünket, tervünket is megvalósíthatjuk.

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés