Menü

Rekordok a világban

Rekordok a világban

Szerencsére napjainkban már egyre többen tartanak szeretett otthonukban háziállatot, aki/akik feldobja/feldobják hétköznapjaikat. Emellett ma már számtalan érdekesebbnél érdekesebb rekordról hallhatunk vagy olvashatunk az interneten, melyeket igen érdekesnek találnak az emberek. Ekkor vetődik fel a kérdés: Miért is ne ötvözhetnénk a két dolgot?

Több olyan rekorddal is találkozhatunk, amik kedvenceinkkel, háziállatainkkal kapcsolatosak. Nézzünk is meg néhány érdekes rekordot, melyek közül néhány még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

1. A világ legnagyobb tojását 2013-ban árverezték el Nagy-Britanniában, mely egy 30 cm magas tojás volt és körülbelül 120-szor akkora, mint egy normál tyúktojás. Ez valójában egy úgynevezett elefántmadárnak a tojása volt.

2. Egy másik érdekes rekord, melyet 2021 januárjában állított Ausztráliában egy akkor 24 éves lány, Megan Whitehead, aki 9 óra alatt csaknem 661 birkát nyírt meg.

3. Természetesen a világ leghosszabb kutyafarkára vonatkozóan is van rekord, melyet Keon tart, aki egy Belgiumban élő ír farkaskutya. A rekordot 76,8 cm-rel tartja, mely csupán 4 cm-rel hosszabb, mint az előtte lévő rekord.

4. A világ legmagasabb szuka kutyájának rekordját Lizzy, egy feket-fehér német dog tartja a maga 96,41 cm-ével. Ennek megállapításához a pónilovaknál használatos mérőeszközökre volt szükség, ugyanis a kutyákra tervezett eszköz túl kicsi volt. A legmagasabb kutya rekordját azonban Zeusz tartja, aki csaknem 11,8 cm magas volt.

5. A világ legnagyobb nyula, aki a Darius nevet viseli, a Guinness-rekordok könyvének csúcstartója a maga 128 centiméter hosszúságával és 22 kilogrammos súlyával.

Nyilvánvalóan vannak olyan rekordok is, melyeket nem a kivételesen nagy, hanem a különösen aprócska méretekkel tartanak.

6. Ezek közé tartozik az az aprócska tehén, aki felnőtt korára is csupán 61,5 centiméter magasra nőtt meg. Ez természetesen csak a tehenek körében számít kicsinek, hiszen egy átlagos tehén magassága 138-142 cm.

A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés